tisdag 4 juni 2013

Lathund...

Gokväll Jättelångt-löpare,

Nu börjar det brännas... Snart är det dags! På lördag så kör vi Jättelångt för femte gången. Det finns dom som springer för femte gången, de finns de som är här för första gången, alla är lika välkomna!

PM:et har funnits på hemsidan ett tag (ni hittar det här http://www.jattelangt.se/wp-content/uploads/2013/05/PMjattelangt2013.pdf) men vi tänkte komplettera med lite information.

För er som kommer till Norrtälje på fredagen så kommer ett gäng löpare gå ut och äta tillsammans i centrala Norrtälje kl 19. Maila info@jattelangt.se om du vill hänga på! Så återkommer jag med plats. 

För er som vill åka buss till starten från Norrtälje på lördagsmorgonen så har Hallsta buss gjort det möjligt att erbjuda en sån transport, ni bokar plats här http://online2.citybreak.com/search/other/ShowOther.aspx?onlineid=2222677&pids=295859 Bussen väntar in buss 676 från Stockholm och avgår ca 7:40 från Norrtälje busstation http://kartor.eniro.se/m/n5vXH. Tag gärna med er bokningsbekräftelse. Kommer ni med bil kan parkera på pendlarparkeringen, gratis med p-skiva. Ni hittar dit via denna länk http://kartor.eniro.se/m/n5viT

Nummerlappar och kartor delas ut från 8:30 vid start http://kartor.eniro.se/m/n5v4B. Det kommer finnas en karta uppsatt med vätskestationerna utmärkta om ni vill komplettera era kartor med den informationen.

Kom ihåg att ni behöver ha med er en fulladdad mobiltelefon, lägg in PEKs nummer 070-999 5559, för det är dit ni ska ringa när ni sprungit vilse, vill bli hämtade eller bara tala om hur bra ni har det längs banan!

Café L8ihamen har öppet vid starten!

För er som känner att ni kommer att gå stora delar av sträckningen, eller springa långsammare än 10 timmar så har du möjligheten att starta kl 5 på morgonen istället. Vi erbjuder dock ej ingen busstransport till denna start. Vi behöver information från er om ni vill starta kl 5 på info@jattelangt.se senast på fredag kl 12.

Det erbjuds väsktransport, om det regnar kan väskorna bli blöta då de transporteras på släpvagn, så packa gärna i plastpåsar i väskan.

Vätska 3 och 4 har flyttats jämfört med den tidigare år och tidigare information. 

Vätska tre kommer att ligga hos Edblads i Gåsvik (http://www.edbladco.com/se/), ett ställe som är väl värt ett besök fler gånger. Där finns café och WC för att inte tala om riktigt bra shopping av lokal design. Kartpositionen har ni här http://gulasidorna.eniro.se/f/edblad-co-ab:4371442?search_word=Edblad+%26+co vilket innebär en kort utflykt från leden. Denna kommer att märkas med Jättelångt skylt vid avfarten från leden, sedan snitsling till vätskan och tillbaka till leden.

Vätska fyra kommer att ligga på Granparkens gård i Vik, Söderbykarl. Kartposition har ni här http://kartor.eniro.se/m/n5vtE Denna ligger direkt invid leden. Här kan ni klappa roslagsfår (mina barn har bett om att få ha hand om den här stationen pga de gulliga lammen...) och om allt går vägen så öppnar de på lördag sitt sommarcafé.

Målet är vid Stora Torget i Norrtälje http://kartor.eniro.se/m/n5vzL 

Loppet är ca 68 km långt... och vi har en felspringningsgaranti som innebär att vi lovar att samtliga kommer att springa fel minst en gång. Banan är märkt med Roslagsledens ordinarie orangafärgband på träd och stolpar längs leden, kompleterat med Roslagsledsskyltar vid de flesta korsningarna. Ni kommer även få en karta att använda men trots detta så blir det lätt att man missar att leden plötsligt viker av in på en stig från vägen man springer på. Har man dessutom träffat på trevliga medlöpare som man springer och pratar med... Ja då kan man vara säker på att kassera in felspringningsgarantin... :-)

Jättelångt är möjligt att genomföra tack vare bra samarbetspartners, här kommer en hälsning från en av dessa:

På Tradeflow tycker vi att en tydlig målsättning med rätt förberedelser är en förutsättning för att nå bra resultat. Tidigare år har vi sponsrat men inte deltagit (eftersom vi tyckt att det verkar jättelångt...) men entusiasmen hos alla deltagare och arrangörer har smittat av sig även på oss. Så i år har vi bestämt oss för att vara med. Vår målsättning är att springa ihop, orka hela vägen, att ha roligt och att dela denna glädje med alla er deltagare, arrangörer och funktionärer som gör detta möjligt! Hoppas ni också har hunnit förbereda er väl utifrån de mål och ambitioner ni satt upp. Vi ser fram emot att ses där ute! Och kom ihåg att – ”If it’s worth doing, then do it well!”

Fredrik & Johan, Tradeflow AB

Och till sist reglerna:

1. Ingen nedskräpning
2. Ta hand om medtävlare i nöd
3 Ha kul!

Varmt välkomna till Jättelångt 2013!


Hela arrangörsgänget genom PEK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar